DISCOVER LOGIN
CONCERTS FESTIVALS SPORTS NIGHTLIFE THEATER
While we do our best to ensure the accuracy of our listings, events may be postponed or cancelled without notice. Please confirm with the organizer before making any plans.

Kulturbärarna

Saturday, 30 Nov 2024 @ 19:00
75.00 75.00 SEK
Kulturbärarna
{"https:\/\/d2dzi65yjecjnt.cloudfront.net\/665535-1.jpg":"Johannesgustafsson^:^https:\/\/commons.wikimedia.org\/wiki\/File:Konserthuset_vaxjo.jpg^:^https:\/\/creativecommons.org\/licenses\/by-sa\/3.0"}
SAVE
TICKET
single
(Gruppbiljetter och rullstolsplatser bokas direkt per tlf eller mejl. 0735-424114 vaxjo@riksteatern.se)
Vad pågår egentligen ute i garderoben under en pågående föreställning? En alldeles egen föreställning!Där står nämligen en pratsjuk garderobiär som fördriver tiden genom att sy i lösa knappar i inlämnade jackor och svara i kvarglömda mobiltelefoner. I garderoben visar det sig hänga en hel folksamling av kulturbärare, som nu kommer till liv.Efter tio år med den hyllade enmansföreställningen Sufflören, kommer nu Andreas T Olsson med en ny föreställning i samma melankomiska anda, där den omhändertagande garderobiären blir publikens förtrogne och låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser som på olika sätt bär kulturen: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. Och många fler.I Oscarsteaterns fullsatta salong har Kulturbärarna redan blivit en succé, både bland publiken och recensenter och nu åker föreställningen ut på turné med Riksteatern.Precis som i Sufflören har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.
Have an issue with this listing? Report it here.
0
TICKET
SAVE
0
X
playlist Close
arrow
Click
- Playlist
Click Click
Click